8 mei 2015

Brandweerpost Bruinisse krijgt nieuw materieel, SGP aanwezig bij overhandiging

De gemeenteraad staat min of meer op afstand, nu de brandweerzorg in Zeeland is overgeheveld naar de Veiligheidsregio Zeeland. Maar dat betekent niet, dat de SGP de brandweerzorg niet belangrijk vindt.

Dat bleek ook op zaterdag 18 april 2015. De SGP-fractie was middels fractievolger Peter van Dommele bij de overhandiging van een nieuw brandblusvoertuig in Bruinisse vertegenwoordigd. Met het laten klinken van de sirenes van beide brandweervoertuigen werd het oude voertuig(een brandblusvoertuig van het type MAN) na 21 jaar trouwe dienst uitgeleide gedaan en een nieuwe DAF binnengehaald. Overigens wordt het oude brandblusvoertuig wel effectief ingezet. Als trainingsvoertuig voor trainingscentrum Zeeland. Voorafgaand aan de officiële overhandiging spraken zowel ploegleider Schot en vertegenwoordigers van de Veiligheidsregio Zeeland en fabrikant Ziegler.

De SGP wil brandweerpost Bruinisse van harte feliciteren met het nieuwe brandblusvoertuig en hoopt dat het brandblusvoertuig mag meehelpen aan de brandveiligheid in Bruinisse, maar ook dat het voertuig belangrijk mag zijn in de hulp bij ongevallen. Tevens wil de SGP haar oprechte dank uitspreken voor de vrijwilligers van Bruinisse, maar ook voor alle andere vrijwilligers op ons eiland voor de wijze waarop zij hun werk doen.