30 maart 2015

Schouwen-Duivelandse SGP-kandidaten Waterschapsverkiezingen in heel Zeeland gewenst

De Schouwen-Duivelandse kandidaten op de kandidatenlijst van de SGP voor Waterschap Scheldestromen hebben in heel Zeeland op steun van de kiezer kunnen rekenen.

Dit blijkt uit een overzicht van de verkiezingsresultaten per gemeente per persoon wat op de website van het Waterschap is gepubliceerd. Namens de SGP waren 5 Schouwen-Duivelandse kandidaten op de kandidatenlijst geplaatst: Corné Stouten, Oosterland(8), Aart-Jan Bil, Kerkwerve (12), SGP-raadslid Wim Houtekamer, Oosterland (18), Teo Zevenbergen, Nieuwerkerk (20) en Han Giljam, Bruinisse(21). Opvallend is dat in gemeenten met een relatief kleine SGP-aanhang ook op Schouwen-Duivelandse SGP-kandidaten is gestemd. Zo werd in de gemeente Hulst 1x de naam van Corné Stouten en Han Giljam roodgekleurd, kon in Sluis Han Giljam 2x op de gunst van de kiezer rekenen en ook in Vlissingen kon diezelfde Giljam 2 kiezers warm maken om op zijn persoon te stemmen.

Corné Stouten kon als hoogstgeplaatste inwoner van Schouwen-Duiveland op de meeste stemmen rekenen: 199, kort daarop gevolgd door Wim Houtekamer met 186. Aart-Jan Bil kreeg 132, Han Giljam 85 en Teo Zevenbergen 28 stemmen.