24 april 2015

SGP ziet liefst nog meer sociale werkgelegenheid bij Brouwerseiland

Als het aan SGP-raadslid Florus Van der Paauw ligt, komen er nog meer mensen uit sociale werkvoorziening de Zuidhoek aan de slag bij Brouwerseiland. Dat betoogde hij in de commissievergadering Openbare Ruimte van 13 april 2015.
In het huidige plan zullen ca. 10 mensen van de Zuidhoek aan de slag gaan bij het project Brouwerseiland. Van der Paauw riep de wethouder op om de mogelijkheden te bekijken of dit er nog meer kunnen zijn. De wethouder zegde toe hier naar te zullen kijken.
Naast deze oproep bevreemde het Van der Paauw dat nu zoveel windsurfers van de gelegenheid gebruik maakten om in te spreken bij dit raadsvoorstel. Blijkbaar had het college toch een groep gemist. Eerder had de SGP een oproep gedaan de in dat gebied gelegen vissers bij het proces te  betrekken. Wethouder Verseput gaf toe dat de surfers te laat bij het proces waren betrokken, maar dat het ook moeilijk was om de surfers te bereiken. De surfers zijn namelijk niet in een soort belangengroep vertegenwoordigt, waardoor het lastig is om alle individuele surfers te benaderen(volgens diverse bronnen 30.000 – 40.000).
Overigens was er tijdens de bespreking zelfs sprake van een primeur. Een Duitse belanghebbende sprak de commissieleden in het Duits toe. En wat nog mooier was: enkele commissieleden lieten zich ook van hun ‘Duitse’ kant zien.