HomeNieuwsPaula Schot opvolger Cees van den Bos als wethouder op Schouwen-Duiveland

Paula Schot opvolger Cees van den Bos als wethouder op Schouwen-Duiveland

Paula Schot opvolger Cees van den Bos als wethouder op Schouwen-Duiveland

Publicatiedatum: 9 okt. 2020

 

Paula Schot opvolger Cees van den Bos als wethouder op Schouwen-Duiveland

 

De 27-jarige Paula Schot volgt Cees van den Bos op als wethouder op Schouwen-Duiveland. Van den Bos nam in oktober afscheid om burgemeester van Urk te worden. Fractievoorzitter van der Paauw geeft aan dat er een lange en zorgvuldige procedure is geweest rondom de aanstelling van de nieuwe wethouder “We hebben gezocht naar een kwalitatief goede kandidaat, die het liefst afkomstig is van Schouwen-Duiveland, iemand die inhoudelijk de dossiers aankan, maar ook iemand die in staat is de principiële punten van de SGP van harte te verdedigen en wat toevoegt aan het huidige college. In Paula komt dit allemaal samen en daarom is onze keus op haar gevallen. We zien uit naar een goede samenwerking”. Schot is hiermee de eerste vrouwelijke wethouder voor de SGP. Het is voor de SGP niet nieuw dat vrouwen actief zijn in de lokale politiek. Sinds 2013 is dat mogelijk. Lilian Janse is sinds 2014 gemeenteraadslid in Vlissingen en Paula Schot deed bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 al een poging om een raadszetel in Amsterdam te bemachtigen.

Schot: “Het is voor mij een grote eer en uitdaging om het wethouderschap in de gemeente waar ik geboren en opgegroeid ben op te pakken. Ik zie erg uit naar de samenwerking met het college, de raad en de fractie. De afgelopen jaren heb ik kansen gekregen om mijn bestuurlijke kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen. In de vacature voor wethouder op Schouwen-Duiveland zien we een bijzondere samenloop van omstandigheden. Het is de gemeente waar ik opgegroeid ben en waar mijn ouders wonen. Daarnaast heeft mijn man Bas de ruimte en de gelegenheid om een grotere rol te spelen in het gezin. Hierin zien we Gods leiding, wat ons het vertrouwen geeft om deze weg te gaan.”

Schot woont momenteel in Gouda met haar man en twee kinderen. Ze zullen zich op korte termijn vestigen op Schouwen-Duiveland. In de gemeenteraadsvergadering van 29 oktober 2020 D.V. zal de benoeming van Paula plaatsvinden en zo mogelijk aansluitend ook de beëdiging. Ze neemt naar verwachting de portefeuilles van haar voorganger over, namelijk Sociaal Domein, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Water en Bestuurlijke samenwerking.

Over Paula Schot:

Paula is 27 jaar en geboren in Zierikzee. Na het Vwo heeft zij Communicatiewetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna is ze gaan werken als opleidingsmanager bij Essenzo en heeft naast haar werk een master Onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht behaald. Ze is in 2015 getrouwd met Bas en samen hebben zij twee kinderen. In 2018 deed zij bij de gemeenteraadsverkiezingen een poging om een zetel in Amsterdam te bemachtigen.

Contactpersoon voor de media is :

Vincent Holleman : 06-15166410